2010. szeptember 17., péntek

Keresd az ötleteket!

Egyelen ötlet óriási változást hozhat az életedben.

Mindannyian hallottunk történeteket, hogy egy ötletből hogyan keletkeztek vagyonok. Bill Gates-nek az az ötlete támadt, hogy személy számítógépekre kéne operációs rendszer, ebből lett a Microsoft. Colonel Sanders a rántott csirkét találta jó ötletnek, ebből lett a Kentucky Fried Chicken.

De ez csak a kisebb sztori.

A nagy sztoriból visszont sokkal többen váltak gazdaggá. Ők az új ötleteket és tudást másoktól tanulták meg, és ezt használták arra, hogy sikeresek legyenek.

Nem kell kreatív zseninek lennünk. Elég ha egy jó ötletet használunk, amiből vagyonokat csinálhatunk.

Meg lehet tanulni másoktól, hogyan lehet egy adott terméket könnyedén eladni, illetve hogyan lehet megközelíteni valakit úgy, hogy érdeklődő legyen. Vagy hogyan lehet a kételkedők negatív véleményét megváltoztatni.

És ezek az ötletek hónapról hónapra pénzt hozhatnak a konyhára.

Úgyhogy ne add fel! Lehet, hogy csak egyetlen ötlet választ el attól, hogy sikeres legyél az üzletedben.

Természetesen én sem értek egyet minden ötlettel, amivel találkozom. De élvezem azokat az embereket hallgatni, és azoktól tanulni, akikkel nem értek egyet. Hogy miért? Nos, hogyanis tanulhatnék azoktól, akikkel egyetértek? A dolgokat más nézőpontból szeretném látni. Ha ugyanazt csinálom, amivel eddig egyetértettem, akkor ugyanezt az eredményt fogom kapni. Ha pedig nem tetszik, ahol most vagyok, akkor más dolgokat kell csinálnom.

A dologban nehezítés, hogy sosem tudjuk, hogy a 'nagy ötlet'-et hogyan találjuk meg. Lehet, hogy egy baráttal való beszélgetés, lehet, hogy egy CD, egy előadás vagy akár egy mozifilm gyújtja meg a szikrát. Annyit tehetsz, hogy folyamatosan figyelsz.

Ehhez viszont a következőt kell tenned.
Nyitottabbá kell válnod, hogy észrevedd azoket a lehetőségeket, amelyek esetleg a Te életedet változtathatják meg.
Töltsd az idődet sikeres emberekkel. Vizsgáld meg, hogyan működnek a sikeres vállalkozások. Olvass ún. önfejlesztő könyveket, és hallgass ilyen jellegű hanganyagokat. Minél több ötlettel találkozol, annál nagyobb a valószínűsége, hogy rátalálsz arra az egyetlen ötletre, ami életed végéig megélhetést tud biztosítani.

- Tom 'Big Al' Schreiter nyomán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Featured Images