2010. augusztus 17., kedd

A hangya filozófia

Úgy gondolom, hogy a hangyák figyelemreméltó élőlények. Egy hihetetlen, 4 részből álló filozófiájuk van.

Itt az első: A hangyák sosem adják fel. Ez egy elég jó filozófia, nem? Ha valahová igyekeznek, és megpróbálod megakadályozni őket abban, hogy elérjék a céljükat, akkor keresnek egy másik utat. Felmásznak, lemásznak, kikerülik az akadályokat. Folyamatosan új utat keresnek. Mennyire korrekt hozzáállás: nem adod fel mindaddig, amíg el nem éred a célt.

A második: a hangyák egész nyáron a télre gondolnak. Ez egy fontos filózófia: a jövőre kell gondolni. Nem lehetsz annyira naív, hogy azt gondolod, hogy a nyár örökké tart. A hangyák már a nyár közepén gyűjtik az élelmet a téli időszakra.

Filozófiájuk harmadik része, hogy egész télen a nyárra gondolnak. Ez nagyon fontos. Egész télen a hangyák emlékeztetik magukat: "Ez nem fog sokáig így tartani, hamarosan kikerülünk innen." És az első melegebb napon a hangyák ki is mennek a szabadba. Ha megint hidegre fordulna, akkor a következő melegebb napig visszabújnak odujukba. Alig várják, hogy kijöjjenek onnan.

És itt a filozófia utolsó része. Mit gondolsz, mennyi élelmet gyűjt össze a hangya a nyár folyamán, hogy felkészüljön a téli időszakra? Amennyit csak tud. Milyen egy elképesztő filozófia!

1. Sose add fel!
2. A jövőre gondolj!
3. Maradj pozitív!
4. Tégy meg mindent, amit tudsz!

Ez a hangya-filozófia. Zseniális.

- Jim Rohn

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Featured Images