2010. augusztus 25., szerda

Az előttünk álló döntés

Mindannyiunknak el kell döntenünk, hogy mit kezdünk az életünkkel. ... Dönthetünk úgy, hogy kevesebbek leszünk, mint amire képesek vagyunk. Kevesebbet keresünk. Kevesebb dologgal rendelkezünk. Kevesebbet olvasunk és kevesebbet gondolkodunk. Ezek azok a döntések, amelyek eredményeként üres lesz az életünk. Ezek azok a döntések, amiket ha egyszer meghoztunk, akkor az életünket állandó szorongásban, félelemben fogjuk élni, ahelyett hogy várakozással tekintenénk a jövőbe.

És mi a másik lehetőség? Kihozzuk magunkból a legtöbbet, amire képesek vagyunk. Elolvasunk minden könyvet, amit csak tudunk. Annyi pénzt keresünk, amennyit csak tudunk. Annyit adunk és osztunk meg másokkal, amennyit csak tudunk. Igyekszünk annyit teljesíteni, amennyit csak tudunk. Mindannyiunknak megvan a lehetősége, hogy így döntsünk.

Megtenni vagy nem megtenni. Lenni vagy nem lenni. Kihozni magunkból a maximumot vagy csak kevesebbet, mint amire képesek lennénk.

Gondoljunk csak bele, hogy mekkorára nő egy fa? Amekkorára csak tud. A fához hasonlóan a bennünk rejlő dolgokat is maximálisan ki kéne hozni magunkból. Miért ne tennék meg mindent, amit tudunk, minden pillanatban a legjobb formánkat hozni addig, amíg csak tudjuk?

Életünk legfőbb céljának kéne lennie, hogy a tehetségünknek, képességeinknek és vágyainknak megfelelően teljesítünk. Úgy dönteni, hogy kevesebbel is beérjük, mint amit elérhetnénk, a lehető legrosszabb döntés.

Az emberi fejlődés legjobb mércéje az eredmény. Nem a beszélgetés, nem a magyarázat, nem a mentegetőzés, hanem az eredmény. És ha az eredményeink rosszabbak, mint amire képesek lennénk, akkor törekednünk kell arra, hogy ma jobbak legyünk, mint amilyenek tegnap voltunk. A legnagyobb jutalmat mindig az kapja, aki a legtöbb értéket teremti maga és környezete számára azáltal, hogy jobb emberré válik.

- Jim Rohn

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Featured Images